Aktuellt

Promenader – motion för nybörjare och vältränade

Promenader är en underbar form av motion. Det är ett enkelt sätt att hålla sig i form, det är roligt och utmanande på samma gång, och det har visat sig vara lika effektivt som aerob träning för att förbättra din hjärt-och kärl hälsa. Det finns ett antal olika skäl till varför promenader kan vara en bra övning.

Gå regelbundet och var inte rädd för att långa promenader regelbundet. Raska promenader är en bra form av motion eftersom det är ett enkelt sätt att bränna bort extra kalorier. Om du går regelbundet, kommer du att bränna mer kalorier hela dagen och gå ner i vikt. Inför en promenad rutin, för du kommer se fördelar som regelbunden promenader ger.

Kom i form  genom promenader. En utmärkt träning form för toning och stärka muskler. Det finns ett antal muskelgrupper som du kan träna, inklusive ben, buk, armar, bröst, rygg, och nacke. Det bästa med att träna dessa muskler är att du kan bränna bort kalorier i en mycket snabb takt. Du kommer inte att sitta runt i timmar, eftersom dina muskler kommer att arbeta hela tiden. Promenader är mycket lik löpning eller  cykling när det gäller hur mycket du bränner bort. Det är samma sak när det gäller hjärtfrekvens och syreanvändning också. Att bränna kalorier är en av de mest effektiva sätten att göra det.

Träningsmotivation

Motivation  är viktigt. Att komma iväg och gå på morgonen är ett bra sätt att motivera dig själv att ta en promenad till jobbet. Regelbundet kan också hjälpa dig att hantera stress och ångest, samt öka ditt humör. Håll sinnet stimuleras genom den friska luft som promenader ger, som är en underbar form av motion eftersom det ger sinnet gott om möjligheter att utöva. Det finns många ställen där du kan gå. Du kan promenera längs stranden, längs en vandringsled, längs en stadsgata eller i en park. Du behöver inte göra något alltför ansträngande men promenader bara ger en mängd olika övningar som du kan använda med tiden.

Ät hälsosamt är ett bra sätt att upprätthålla en hälsosam livsstil. Raska promenader bränner  kalorier i en mycket hög takt, så att äta hälsosamt är viktigt. Undvik för mycket skräpmat och hålla sig till en hälsosam kost. Äta hälsosamt hjälper dig att upprätthålla en balanserad kost, som hjälper dig på ett antal olika sätt.

Var realistisk – promenader kommer inte att göra dig till vältränad, men om du är fast besluten att uppnå ditt träningsmål, kommer det att hjälpa dig att nå dina mål. För att få ut det mesta av dina promenader, är det viktigt att veta dina mål. Om du måste bära många lager av kläder för att träna och om du måste sluta varje timme för att fylla på vatten och ta en paus, så ska du planera att ha en resväg och tid för promenader så att du kommer att kunna nå dina dagliga mål.

Besök denna sida fightnight.se om träning och hälsa.