Aktuellt

Träningsupplägg inför ett maraton

Du har blivit ombedd att träna för ett maraton, och du vill lära dig att köra ett maraton. Men hur förbereder man dig för ett maraton? Det är ingen hemlighet att maraton är världens svåraste sport. Du måste vara i mycket bra form för att ens tänka på att köra en. Det är svårt att vara motiverad när man är trött. Och du måste kunna uthärda några timmars fysisk ansträngning. Det tar mer än att bara lyfta vikter för att träna för ett maraton. Men för att träna för ett maraton, måste du ha en träningsplan. Det finns många sätt att komma i bra form för ditt maraton.

Distans och hastighet

Det bästa sättet att göra sig redo för ett maraton är att titta på de olika typer av avstånd som människor faktiskt kör. Att veta vilken typ av löpare du är kan hjälpa dig att välja rätt träningsprogram. Löpning för avstånd kommer att bygga uthållighet och hastighet. Det förbättrar också din kondition så att du kan köra vidare. Om du kör för en sträcka, då kanske du vill överväga en mil ras, mil promenad, eller annan typ av avstånd som du gillar. Ju snabbare du kör, desto bättre din kropp kommer att dra nytta av denna typ av utbildning.

För en olympisk maratonlöpare, måste du springa på högsta nivå av fitness. Vilka typer av aerob träning som du kan använda beror på dina mål. Om du vill vinna en guldmedalj, så finns det massor av övningar du kan använda. Att köra för tid är ett annat alternativ. Du kan också fokusera på vad du har tränats att göra och få snabbare med tiden. Dessa övningar kräver inte mycket uppmärksamhet, så du kan schemalägga dem i ditt liv. Du kanske vill utveckla ett löp program som du kan följa i ett år eller två om du menar allvar med utbildning för ett maraton.

Inspiration om hälsa finns på denna sida heartrate.se.