Aktuellt

Tandblekning – på klinik eller hemma

Tandblekning är en populär tandingrepp och kan utföras av tandläkare, ortodontister, eller hemma. Även om denna metod för att få vitare tänder har många fördelar, Det är viktigt att notera att korrekt tandhygien och upprätthålla en hälsosam kost är också viktigt. Det kan verka skrämmande för vissa människor att prova en ny behandling, men det kan vara en givande upplevelse om resultaten är värda ansträngningen.

Ett av de första stegen för att rengöra tänderna och undvika karies är att se till att du borsta tänderna morgon och kväll. Rätt tandtråd är viktigt i denna process också. Tyvärr tar många människor inte tid att göra det och sluta med ohälsosamt tandkött. Även om du inte har tandtråd eller borsta efter varje måltid kommer att bidra till att förebygga håligheter samt tandköttsproblem.

Besök tandläkaren

Att borsta tänderna är viktigt med det är viktigt att besöka din tandläkare en gång om året för att få regelbundna kontroller. På så sätt kan du få tänderna vitare regelbundet och även få tandvård gjort. Om du regelbundet går till tandläkaren, det finns en god chans att du kommer att ha ett friskt tuggummi och benstruktur. Du kommer också att vara mindre benägna att drabbas av håligheter samt karies. Upprätthålla en hälsosam kost kommer också att hjälpa dig att behålla din vackra leende. Äta en hälsosam kost som är låg fetthalt och socker kommer också att hjälpa dina tänder och mun stanna i toppform. Du bör också inkludera dricka mycket vatten för att hålla kroppen hydrerad.

Hem tandvård kan också användas för att bleka tänderna. Vissa människor väljer att använda en vitare brickor, medan andra föredrar ett hem tandblekning penna. Det här alternativet är dock inte för alla. Dessutom är det viktigt att notera att brickor kommer att ta tid att se resultat. Båda metoderna är mycket säkra och har några olika sätt att bleka tänderna. Det rätta sättet att använda dessa produkter beror på vilken typ av fläck som finns och nivån på blekning som du vill. Det finns vissa produkter som bara fungerar på ytan av tänderna, medan andra kommer att arbeta djupare inom emalj och ge ytterligare vitling. Det är viktigt att notera att använda en produkt för blekning tänderna under en längre tid kan resultera i skador på en persons munhälsa. Det är inte säkert att ta ett långsiktigt tillägg av tandblekning, eftersom processen kommer att avta med tiden. Även en kortsiktig blekning kommer att orsaka skador på känsliga vävnader runt tänderna. Även om det finns några vanliga problem i samband med att använda hem tandblekning pennor och brickor, Är det viktigt att komma ihåg att de fungerar mycket bra. I själva verket har människor haft sina tänder blekt hemma och sett utmärkta resultat, medan andra människor inte har varit framgångsrika. Oavsett vad du letar efter, är rätt produkt tillgänglig för dig.

Besök denna sida tandvardsrutin.se för mer tips och råd om tandhälsa.