Aktuellt

Res till Costa Rica och testa surfing

Du kanske aldrig har hört talas om att surfa Costa Rica innan men du kommer snart att få reda på att surfa är en underbar aktivitet som du bör prova. Det är något som du kan göra från var som helst i världen utan att behöva lämna din komfortzon. Så vad väntar du på? Det bästa sättet att komma till kusten i detta lilla land är genom att resa genom Panama och sedan ta en färja till Cucaracha, som är namnet på en liten stad på Stilla sidan av ön. Du kan ta en annan färja och ta en tur till Isla Mujeres. Därifrån kan du fånga en annan färja och resa till Surfrin, som är ungefär tre timmar med bil från Cucaracha. Detta är också den stad där du kan hitta de bästa surfplatserna i Costa Rica.

De bästa platserna för att surfa Costa Rica är Aluna, Placencia och Polvo stränder. Stränderna Aluna och Polvo är kända för sina vackra surfare på grund av sanddynerna som omger området. Surfing i denna region är en unik upplevelse eftersom de flesta av vågorna är grunt och kommer in snabbt och rasande. Stranden som är mest känd för att surfa i Costa Rica är Polvo stranden på grund av det djupa vattnet som omger den. Vågorna här är också välkända på grund av den hårda konkurrensen mellan lokalbefolkningen för vågorna. Många människor som surfar i Costa Rica väljer att surfa i detta område på grund av folkmassorna som samlas här.

Det finns många platser som är en del av paketet erbjudanden i detta område, men du kommer förmodligen vill surfa på Mosquito Beach. Detta är den del av stranden som har flest vågor som du någonsin kommer att se. De flesta människor går till Mosquito Beach när de surfar i Costa Rica på grund av de djupa, hårda vågor som du kommer att stöta på. Surfa i Mosquito Beach är inte bara för stora, stora pojkar. Om du är nybörjare att surfa, bör du prova lyckan med de vågor som surfarna använder när de surfar i Polvo. Det är ett bra ställe att lära sig grunderna i surfing eftersom det inte finns några stora vågor att försöka bryta din styrelse.

Det stora problemet med att surfa i Polvo är att många av de orter som finns i detta område är förbjudet område. Detta beror på det faktum att de inte är en erkänd surfing destination. Men du kommer att kunna surfa utan alltför mycket besvär om du stannar på andra sidan stranden. Om du surfar i Polvo, kommer du troligen att behöva boka ett paketavtal med orten.  Surf butiker i Polvo är också bra ställen att handla för en bra uppsättning surfing redskap. Surfbutikerna kommer ofta att ha ett rack av brädor som passar alla som vill köpa en. Dessa rack är oftast i mellan en och tre meter lång. Surf butiker i Costa Rica kommer att sälja dig en ny styrelse om du köper den från dem och de kommer att föra den till dig om du inte vill köpa en. Surfbutikerna i Polvo kommer också att sälja surfbrädor som används. Om du behöver en ny styrelse eller om du behöver byta ut din gamla, kommer du vill besöka butikerna för att hitta några av samma styrelser som du såg när du surfade i Polvo. Om du råkar gilla en viss stil, kanske du upptäcker att surfa butiker är platsen att gåatt plocka upp en ny styrelse för surfing i Costa Rica.

Viktiga saker att packa

Innan du surfar i Costa Rica måste du köpa några saker som du behöver för att förbereda dig för resan. Dessa inkluderar en handduk, solglasögon, handskar, en hatt, en halsduk och självklart badkläder. Alla dessa objekt är väsentligheter som du behöver medan du njuter av din tid i vattnet.

När du är på semester i Costa Rica, se till att du dra nytta av din chans att surfa. Vågorna i detta område är legendariska och är de bästa du någonsin sett. i ditt liv.

Besök resefokus.se för mer inspiration om resor och äventyr.