Aktuellt

Installera en öppen spis i hemmet

En öppen spis kan lägga till en hel del värme och komfort till alla rum. Ordet öppen spis betyder inte nödvändigtvis varmt och mysigt. Det är en släktklenod eller ett föremål som har gått  genom generationerna. Om du hittar en öppen spis du gillar och planerar att köpa den, här är några viktiga saker att veta innan du gör ditt köp.

Din eldstad måste installeras på rätt sätt. Inte alla skorstenar är byggda på samma sätt, så du måste avgöra om du vill ha en väggmonterad eller en fristående öppen spis. Om du inte planerar att installera en spiselkrans, du är förmodligen bättre att installera en väggmonterad öppen spis eftersom det sättet värmen inte är instängd i spiselkransen. Väggmonterade eldstäder tenderar också att vara billigare än fristående eldstäder. Läget är allt. Du kanske har övervägt att köpa en öppen spis som sitter i ett rum med dålig temperaturkontroll, men det är inte alltid fallet. Ta hänsyn till temperaturer och luftfuktighet, eftersom en öppen spis som sitter i ett varmt område kan ge liv åt rummet medan en som sitter i ett svalare område kan snabbt bränna ut. Du vill också ta en titt på storleken på den öppna spisen. Om du har en gammal modell spis och du planerar att uppgradera, måste du mäta det rum som du vill lägga den i. Ta mått på de befintliga väggarna och öppen spisen öppning, för att säkerställa att du har tillräckligt med utrymme för att sätta den nya spisen i. Se till att det passar in i öppningen och kommer fortfarande att se bra ut och ge den värme du önskar.

Materialval

Du vill också överväga vilken typ av trä du vill använda för din eldstad. Du kan använda barrträd, lövträd, vitt eller rött trä, aska eller tall. Vissa ger en varmare känsla än någon annan typ av trä och många människor använder dessa material för att lägga till i sin inredning. Det är en bra idé att bygga din eldstad plan från grunden. Bygga en öppen spis är lättare än de flesta tror. Många människor väljer också att använda ett kit för att skapa en anpassad brand plats som de tycker om i många år framöver. Hur mycket kvadratmeter måste du jobba med? Om du har ett rektangulärt rum, har du gott om alternativ när det gäller att göra din eldstad. Du kan antingen använda en platta, en öppen spis spis, eller ens en dubbel tegel spis. Internet är en bra källa för att hitta eldstad mönster och idéer. Du kan hitta online hem förbättring webbplatser som erbjuder mönster för olika storlekar, dimensioner och mönster.

Besök denna sida nordgro.se för frågor om inredning frågor.