Aktuellt

Hjälper vitaminer vår hälsa

Letar du efter ett säkert och naturligt sätt att få din dagliga dos av vitaminer? Vitaminer spelar en viktig roll i din allmänna hälsa och välbefinnande. Ju mer du tar vitaminer, desto bättre kommer du att bli. För att hitta rätt vitamintillskott, du måste förstå hur vitaminer fungerar och hur de kan hjälpa dig. Ett vitamin är en grundläggande enhet av näringsämnen som finns i naturen. Varje vitamin är en molekyl av energi som innehåller en sockerenhet. Energikällan är alltid närvarande, men det finns bara en sockermolekyl i varje vitamin. Några av de vanligaste vitaminerna är: Vitamin A, B, C, D, E och K. De tre stora vitaminer är en nödvändig del av vår allmänna hälsa. Vi behöver minst 24 för att leva ett hälsosamt liv. Du behöver också dessa vitaminer för att upprätthålla god hälsa. Utan dessa viktiga vitaminer skulle vi inte kunna göra mycket. Vår kropp är utformad för att använda dessa vitaminer för att hålla oss friska.

Våra kroppar behöver en viss mängd Vitamin A för att hålla oss friska. En av de viktigaste rollerna för detta vitamin är att förhindra hudcancer. Detta vitamin håller oss också från att få skörbjugg. Det är också en bra antioxidant och hjälper till att förebygga hjärtsjukdomar.

Vitaminer och deras roll

Vitamin B är ett annat vitamin som vi alla behöver. Det spelar en nyckelroll i ben-och muskelutveckling. Det hjälper också till att hålla ben och muskler starka. Vitamin B hjälper till att göra hormoner, vilket i sin tur förhindrar ett antal cancerformer.

C-vitamin är viktigt i immunsystemet, vilket hjälper oss att bekämpa förkylningar och andra infektioner. C-vitamin hjälper till att avvärja cancer. Våra kroppar kan inte producera C-vitamin på egen hand, så vi måste få det från livsmedel. C-vitamin hjälper till att förebygga ögonsjukdomar och hjälper oss att känna oss mer energiska.

D-vitamin spelar också en roll i immunsystemet. Det hjälper till att hålla oss friska genom att bygga ben och muskler. D-vitamin hjälper till att hålla våra kroppar friska genom att hjälpa huden. Det hjälper till att göra benen starka och förhindrar även benskörhet. D-vitamin hjälper till att skydda mot cancer.

Vitamin E är ett vitamin som finns i livsmedel. Det hjälper våra kroppar genom att hålla vår hud mjuk och återfuktad. Vitamin E hjälper också till att reglera våra hormoner. Det hjälper till att hålla våra blodsockernivåer balanserade och hjälper våra kroppar att undvika cancer.

Detta är en bra sida sharetheaction.se om träning.