Aktuellt

Dra ut på ett cykeläventyr nu

Om du planerar ett cykeläventyr finns det några saker du behöver tänka på. För det första, hur långt är rutten? Är det möjligt för dig att göra det till fots eller med bil?

Naturligtvis bör du bestämma dig för en destination innan du väljer din rutt. Inte alla av oss kommer att rida i samma riktning hela tiden. När du har rutten plockas ut, försök att besluta om alla vägar som är genomförbara för dig.

Hur mycket vill du spendera på en cykel? Du kan få rabatter om du planerar att köpa en som en gåva eller köpa en som används, men detta kan också vara en avgörande faktor.

För dem som inte är fysiskt aktiva kan det hända att detta inte är ett alternativ. Om du gör ett äventyr, oroa dig inte för mycket om vilken utrustning du kommer att använda. Vad du egentligen borde vara orolig för är vilken nivå av kondition du är.

Sök upp en cykelklubb

Det är en bra idé att engagera sig i en cykelklubb. Vissa klubbar har guidade turer som ser till att du får se alla sevärdheter och lära dig om platserna. Detta gör också att du kan veta om för-och nackdelar med varje rutt innan du beger dig ut.

Om du ska på en resa som en familj, kan du behöva ta ett visst ansvar för att visa barnen om denna mycket spännande utmaning. I vissa familjer kan det finnas medlemmar i de yngre åldersgrupperna som aldrig har ridit en cykel innan.

Du kanske vill lära dem att cykla först, så att de inte kommer att vara rädda. De äldre barnen kan också lära sig om de olika typerna av cyklar. Du kanske vill lära dem hur man använder bromsarna och se om du kan ha en cykelshow i parken när du anländer. När de blir mer erfarna, kan de lära sina vänner och föräldrar också. Många barn gillar att gå med klubbar som det ger dem något att göra, något att prata om, och även en annan anledning att fortsätta.

När du får en cykel, kommer alla ovanstående råd att gå ut genom fönstret. Detta bör dock fortfarande hjälpa dig att få en känsla för upplevelsen av att cykla.

De allvarligaste mountainbike  cyklar ensam på sommaren. Ibland finns det andra ryttare för att hålla dig från att slå huvudet på stenar och andra hinder. Detta gör att du kan koppla av, andas och njuta av landskapet på landsbygden.

På vintern måste du gå av cykeln och gå längs sidan av de andra ryttarna tills de kommer dit du är. Detta kräver att du är bekväm att gå och ta din tid. När det gäller att vara bekväm och rör sig långsamt, är detta den viktigaste faktorn.

När du har en chans att prova en cykel, kan du se hur lätt det är att göra denna typ av resor. Om du är villig att lära dig lite om din omgivning och cykling världen, kan detta vara ett bra sätt att resa.

Besök denna sida för mer inspiration.