Aktuellt

Den svenska export industrin

Den svenska exportinriktade industrin har ett brett spektrum av kategorier, bland annat möbler, textilier, maskiner, elektriska artiklar, industrikemikalier, maskindelar, stålprodukter, flygplan och läkemedel. En stor del av denna export kommer från tillverkningssektorn, medan ett antal tillverkare exporterar sina produkter till andra länder. En mängd olika branscher exporterar till Sverige som omfattar livsmedel och dryckesprodukter. Utöver detta är andra branscher som bedriver svensk export byggverksamhet, teknik, gruvdrift, skeppsbyggnad, kommunikation, bilar,  med mera. Bland dem har bygget en större andel.

Svenska tillverkare exporterar ett stort antal kvalitetsprodukter till olika delar av världen, inklusive Afrika, Kina, Östeuropa, Sydostasien, Europa, Mellanöstern, Nordamerika och Australien. Dessa produkter sträcker sig från textilier, möbler, verktygsmaskiner, kemikalier, metaller, byggmaterial och många fler.

Kemikalier och kemisk relaterade produkter produceras också av svenska tillverkare. Dessa artiklar tillverkas huvudsakligen i Sverige men exporteras till Pakistan, Kina, Ryssland och Thailand. Några av de poster som tillverkas av dessa företag inkluderar, bensen, asfalten, klorfluorkarboner, klor, fluorkarboner, metan, tiofen, m.m. Dessa produkter används huvudsakligen för industriella ändamål och används på ett ovärderligt sätt.

Råvaror och produkter

Vissa företag exporterar sina varor till USA medan några andra exporterar sina varor till Europa. Bland dessa bolag har svenska Lundby och  Electrolux, de största aktierna i dessa verksamheter. När det gäller verktygsmaskiner, maskiner och maskintillbehör lämnas inget företag utanför. Utrustning och maskindelar som bilmotorer, bildelar, luftkonditioneringsapparater, pumpar, brickor, och andra tillverkas av dessa företag. Tillverkningsindustrin av dessa poster är mycket enorm, och ett stort antal anställda är engagerade i tillverkningen av dessa produkter. Textilindustrin är också väl representerad i svensk export.  Möbler och sovrumsmöbler tillverkas också av svenska företag. Industrin exporterar också elektroniska varor som platt-TV, persondatorer och mycket mer.

Ett antal tjänster exporteras också av svenska företag. Dessa tjänster omfattar IT-tjänster, IT-utrustning, IT-tekniska tjänster, resetjänster, kasinospel tjänster, resehantering, IT-utbildning, sjukvård och ett antal andra. Mjukvaruutvecklingsföretag bedriver också tillverkning av svensk export. Dessa tjänster omfattar programvaruteknik, programvarudesign, mjukvaruutveckling och programvarutestning.

Alla dessa produkter tillverkas av svenska företag. Sverige,, är också ett land som vuxit till en välmående nation på grund av sitt folks hårda arbete. Faktum är att landet för många år sedan helt och hållet var beroende av import på grund av bristen på industriell kapacitet. Men i dag är det en enorm utveckling i Sveriges ekonomi och den är nu den näst största exportören av industrivaror efter Tyskland.

Detta är en bra sida amboo.se om näringslivet.